TENNESSEE WALKING HORSE

Tennessee Walking Horse

DSC_8841a1Mijn eerste contact met gangenpaarden was met Tennessee Walking Horses. Rond dit ras heb ik de eerste jaren mijn kennis en ervaring opgebouwd. Later zijn daar diverse Noord- en Zuid Amerikaanse rassen bijgekomen. Ondertussen zijn we al meer dan 20 jaar met gangenpaarden bezig. Hieronder een korte omschrijving van de verschillende rassen waar wij de laatste decenia mee hebben gewerkt.

Begin jaren ’90 bezocht ik een dierenevenement in ’s -Hertogenbosch (NL) waar ik informatie meenam van een aantal paardenrassen. Zo kwam ik in aanraking met de Tennessee Walker. Met een gemiddelde hoogte van 1.55m en een zeer mensgericht karakter. Daarbij comfortabele en ontspannen gangen waarbij het paard bij elke stap rythmisch met het hoofd knikt. Het duurde niet lang of ik was hopeloos verliefd en mijn droom om ooit een eigen paard te bezitten werd iets specifieker; ik droomde van mijn eigen Tennessee Walker. In 1996 was het dan eindelijk zover en kocht ik mijn eerste eigen paard; een Tennessee Walking Horse.

Niets deed mij vermoeden dat dit het begin was van Pleasure Gaits. Ik heb me vast gebeten in het ras om zoveel mogelijk te leren. Ik deed mee aan alle activiteiten in Europa, reisde tientallen keren naar Amerika; Tennessee, Kentucky, Michigan, Colorado, Texas en nog vele andere staten bezocht ik in mijn onuitputtelijke honger om meer te leren over dit bijzondere gangenpaardenras. Ik emigreerde naar België, begon een stoeterij en trainingstal en importeerde vele Tennessee Walkers uit Amerika zowel voor onze stoeterij als voor liefhebbers. Mijn liefde voor oude bloedlijnen en de oorspronkelijke eigenschappen van de Tennessee Walker zorgde ervoor dat ik één van de founders ben van de Tennessee Walking Horse Heritage Society, opgericht in 2003. In 2015 heeft de Heritage Society haar eigen stamboek opgericht, International Heritage Walking Horse Association genaamd. Op de volgende pagina tref je meer informatie over de Heritage Walking Horse.

Gangen: Flat walk, Running walk