De Efteling is er niks bij…

Wat een emotionele rollercoaster waren de afgelopen 6 maanden! En we zijn er nog niet uit…

Langzaam begint het te wennen dat er geen beweging of geluid is wanneer ik naar buiten stap. Geen ‘Goedemorgen’ van Ravi, geen gestaar van Lilly naar het keukenraam zodra ze beweging ziet in huis. Soms betrap ik mezelf erop dat ik hun hoefgetrappel hoor op de track maar dat is slechts een flashback. De weides staan hoog en er bloeien veel bloemen, helaas ook Jacobs Kruiskruid. De paddocks en piste worden overwoekerd door onkruid, onvermijdelijk nu het niet meer in gebruik is. Een triest gezicht.

Ravi en Lilly zijn al goed ingeburgerd in Duitsland. Dino mocht bij zijn trainster blijven wonen. Helemaal paardloos ben ik niet. Beetle staat bij een vriendin in Duitsland en heeft het daar prima naar haar zin. Voorlopig ligt de focus op de verhuizing, daarna zien we wel weer verder.


Inmiddels hebben we de sleutels van onze nieuwe woning. Lucas vindt het spannend maar ook geweldig, een enorme opluchting. Hoewel het een prachtig huisje is voor ons twee, is het wel een giga omschakeling. Geen groot huis en wei maar een kleine patio/tuin. Niet alleen Lucas en ik maar ook de honden en kat Casper zullen zich hierin moeten schikken. Maar het heeft ook voordelen; het huis (oorspronkelijk gebouwd in 1890) is kleiner en beter afgewerkt, de tuin is makkelijker te onderhouden en de winkels en school zijn binnen handbereik.

In Hechtel wordt het kaler en killer. Een aantal meubels zijn verkocht, veel dozen staan al ingepakt terwijl de woning in Waalwijk langzaam warmte, kleur en gezelligheid begint te krijgen. Lucas moet nog 3 weken naar school en dan is het zover. We beginnen er klaar voor te raken. De honden zijn al een paar keer mee geweest en lijken goed te aarden.

Helaas hebben we onverwacht afscheid moeten nemen van onze Muis. We troffen haar op straat voor de deur. Aangereden. En dat in een doodlopende straat waar nog 6 huizen staan en natuurlijk weten we niet wat er is gebeurd… Muis zal voor altijd op Pleasure Gaits blijven, waar ze ook 10 jaar geleden is geboren op stal. Destijds was haar moeder gevlucht voor de honden, Muis had haar oogjes nog niet open. Ze ontpopte zich tot een vreselijk lieve, aanhankelijke snoes. Mijn maatje tijdens het geven van rijles en clinics. Haar grafje is voorzien van witte Petunia’s. Casper ‘t Spookje zal dus alleen moeten emigreren, al heeft hij gelukkig een goede band met de honden. Het is wennen voor ons allemaal.

Zelf sta ik letterlijk te tollen op mijn benen. Het is een enorm geregel. Remigreren, inpakken, massa’s papierwerk, school voor Lucas uitkiezen, klussen in het nieuwe huis en tussendoor nog diverse ziekenhuisbezoeken. Zelf kan ik helaas maar weinig doen, al blijf ik wel degene die alles co-ordineert natuurlijk. Verhuizen naar een aanzienlijk kleiner huis betekent ook afscheid nemen van zeker de helft van bijna 19 jaar verzamelen. Zelfs de meubels kunnen amper mee. Al maanden ben ik aan het weggooien. Veel van de paardenspullen hebben al een nieuw adres gevonden. De afgelopen weken waren Marktplaats en 2ehands.be drukbezocht en eerlijk gezegd is dat ook een uitdagende bezigheid; leuke spullen zien te vinden voor weinig geld. In de woonkamer is alleen de bank nieuw maar dat mag ook wel. Dit wordt mn tweede nieuwe bank in 25 jaar tijd. 🙂

Enorm dankbaar ben ik voor alle aangeboden hulp. Soms zelfs uit onverwachte hoek. Kennissen, vrienden, familie, oude klanten maar ook diverse instanties hier in Belgie. Dankjulliewel!! Toegegeven, het is echt niet makkelijk om werk uit handen te geven, dat zit simpelweg niet in mijn aard maar nood breekt wetten. Ik heb heel erg moeten slikken om mantelzorg te accepteren maar langzaam aan ervaar ik ook de voordelen. Niet alleen voor mezelf maar ook voor Lucas. Een zorg minder en dat is precies waar ze voor staan.

Het aftellen is begonnen. Nog 24 dagen en dan emigreren we naar Nederland. Naar Brabant. Terug naar de Langstraat. De Drunense Duinen en Efteling binnen handbereik. Voorlopig heb ik mn buik vol van rollercoasters, mij krijg je De Baron niet in!

20190601_133421
20190601_133142
20190601_133203
20190601_133219
20190601_133227
20180901_120223
20160523_205658a
20190531_152642
20190526_170317
20190601_094813
20190531_133409a