VERWIJZINGEN

Niet lang nadat ik mijn hart had verloren aan Tennessee Walking Horses leerde ik over de ‘donkere kant’ waar deze fantastische paarden aan worden blootgesteld. Wie heeft niet de gruwelbeelden gezien van een Walker in de ‘Performance’ discipline oftewel ‘Big Lick’ op YouTube? Er zijn al ontelbaar veel discussies over gevoerd binnen het Amerikaanse stamboek TWHBEA zowel in Amerika als in Europa. De één noemt het ‘traditie’, de ander vindt dat je niet moeilijk moet doen wanneer met ‘slechts’ de stap van een paard verruimd en dan zijn er nog mensen die zo hard zijn om te zeggen ‘what happens in America, stays in America’. Struisvogelpolitiek! Maar gelukkig weet de gewone mens met een simpele blik op een dergelijke video dat het gaat over pure dierenmishandeling en daar zijn geen gruwel details voor nodig. Dit mag natuurlijk niet zo zijn en daar denken wij samen met veel mensen in Amerika net zo over.

c90f6c_c79eb4d2b8ac40e68897f5398c820b78De afgelopen 20 jaar zetten wij ons met man en macht in om een einde te maken aan de disciplines waar zwaar beslag en meer wordt toegepast. Hier moet snel en radicaal een einde aan worden gemaakt om het ras te beschermen.

Onderstaand een overzicht van websites die zich net als ons inzetten voor de promotie van Tennessee Walkers met normaal beslag (of zonder natuurlijk) en tevens groepen, verenigingen en stamboeken die onze visie uitdragen. Wil je op de hoogte blijven van voortgang en of de PAST Act dit jaar wel als wetswijziging wordt aangenomen? Blijf ons dan zeker volgen op Facebook en ons blog.