Terug in de tijd…

Laatst kwam ik een CD tegen met foto’s van 15 jaar geleden gemaakt voor een artikel in CAP. De toenmalig hoofdredactrice Dorien van Dijk (nu Bit) was bij ons te gast met een fotograaf voor een interview over (hoe kan het ook anders) Tennessee Walking Horses. Het artikel is destijds verschijnen in de CAP van januari 2004. Omdat de CD alleen op een MAC te openen was heb ik de foto’s (buiten de gepubliceerde) nooit gezien. Maar laatst bedacht ik me dat een vriendin wel een Mac had en zo werd ik gisteren verrast met nooit geziene foto’s voor een trip down to memory lane….

Spotje, Stuff, Wolfie, Ventje…. in jonge, volle glorie maar helaas hebben ze ons ondertussen verlaten. Een jonge versie van Oscar en ikzelf. Hoe lief! Double die toen net 2 jaar oud was. Wolfie met een sneu koppie omdat hij herstellende was van een operatie. De mooie Secret, toen nog gereden met bit, ijzers en ik zonder cap te paard. Aldoende leert men 😉 Wat is er in de tussentijd veel veranderd!

Aan de foto’s te zien was de aanleg van de eerste paddocks net gedaan. Ook de eerste versie van de roundpen staat op beeld te glimmen in de carboleum (foei, nu natuurlijk allemaal biologisch). Wanneer we nu een grote sprong naar het heden maken dan ligt er al jaren een mooie piste en de 3 stallen zijn elk voorzien van een paddock zodat de staldeur nooit meer dicht hoeft. Maar binnenkort wordt er weer gewerkt aan een opwaardering van het terrein allemaal in het belang van het welzijn van onze viervoeters. Want onze paarden lopen toch zeker de laatste 14 jaar zonder ijzers en ook de bitten liggen te roesten ergens onderin een kast. En sinds ik begon met Centered Riding in 2006 ben ik nooit meer zonder cap op een paard gestapt om te rijden!

DSC_0081a
DSC_0018a
DSC_0105a
DSC_0044a
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

Achter de schermen wordt er gewerkt aan het ontwerp van een paddock paradise, voorzien van inheemse beplanting zoals meidoorn, haagbeuk, framboos, braam en zwarte bes. Een idee wat al langer in ons hoofd zit en mede dankzij Regionaal Landschap de Lage Kempen en hun project ‘Samen op een goei wei’ dan eindelijk gerealiseerd gaat worden. Binnenkort meer, stay tuned…

DSC_0081a
DSC_0018a
DSC_0105a
DSC_0044a
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

Credits voor de fotograaf als ik zijn naam zou weten, die ben ik vergeten 😉